Zwembad aanleggen met tegels

Een betegeld zwembad was voorheen vaak populair wanneer het zwembad binnenshuis geplaatst was. Tegenwoordig maakt het betegelen van een zwembad dat buitenshuis geplaatst is een snelle opmars. Er kan een luxe uitstraling gecreëerd worden door uw zwembad te betegelen. Het staat natuurlijk een stuk mooier om tegen een betegeld zwembad aan te kijken, dan tegen een soort betonnen, metalen of polyester kuip.

Zelf zwembad betegelen of laten doen

Er komt echter heel wat werk om de hoek kijken bij het betegelen van een zwembad. De kuip waarin het water zit moet namelijk volledig waterdicht zijn, en deze moet gestraald worden. De tegels moeten natuurlijk netjes geplaatst worden, want als de betegeling in uw zwembad straks schots en scheef zit, dan is dit natuurlijk niet zo’n fraai gezicht. Het betegelen moet daarom op nauwkeurige wijze plaatsvinden. Met een beetje moeite kunt u dit zelf doen en zo een hoop geld besparen. En anders kunt u natuurlijk altijd een professionele tegelzetter laten komen om dit werk voor u op te knappen. Dan bent u er zeker van dat de tegeltjes netjes komen te zitten in uw zwembad.

Zwembad betegelen: voor- en nadelen

Het betegelen van een zwembad heeft enkele voordelen, maar ook enkele nadelen. Een voordeel van een betegeld zwembad is dat het een luxueuze uitstraling heeft. Een ander voordeel is dat een zwembad dat betegeld is degelijk en duurzaam is. Het is ook mogelijk om uw zwembad van een overloopgoot te voorzien, waardoor het waterniveau gelijk komt te staan met het straatniveau. Dit geeft eveneens een erg mooie uitstraling. Een nadeel van een betegeld zwembad is natuurlijk dat het lang duurt om te bouwen en dat het vaak wat meer geld kost. Mocht u de tegels zelf plaatsen, dan kost het erg veel tijd. Mocht u de tegels laten plaatsen, dan kost het erg veel geld. Een ander nadeel is dat het lastig is de voegen van een zwembad schoon te houden. Ook moet een betegeld zwembad ten alle tijden vorstvrij worden gehouden, anders heeft uw zwembad na de winter enorme scheuren door het tegelwerk lopen. Dit komt de uitstraling en de kwaliteit natuurlijk niet ten goede. Wat wel een nadeel is wanneer u een overloopgoot plaatst, is dat er bij kabbelend water, water op de straat kan komen te staan.