Zwembad aanleggen: Kosten

Zwembad aanleggen: wat kost dat? De prijs van de bouw van een zwembad kan sterk variƫren. U kunt een zwembadje zelf aanleggen voor minder dan 2.000 euro aan totale kosten. Dit zal waarschijnlijk wel niet uw droomzwembad zijn, maar het kan toch al een hoop plezier opleveren voor u en uw familie.

Als je een zwembad in je tuin wilt laten inbouwen moet je al snel denken aan minstens 5000 euro. Dat is dan voor een relatief klein badje dat je voor een groot deel onder eigen beheer laat aanleggen.

Een zwembad aanleggen kan veel geld kosten. Houd je ogen daarom goed open voor aanbiedingen! Het is ook slim om je zwembad in fases aan te leggen. Een zwembad is ook al leuk zonder verwarming of overkapping, dus als je eerst een "basiszwembad" aanlegt kun je daarna rustig de tijd nemen om op zoek te gaan naar aanbiedingen en goede prijzen voor verschillende extra's.

Allereerst is het belangrijk om uzelf de vraag te stellen: binnenzwembad of buitenzwembad?

Een metalen zwembad is al gauw de goedkoopste manier om met een laag budget toch een leuk zwembadje in de tuin te plaatsen - en de plaatsing hoeft niet langer dan een paar uurtjes te duren.

De prijzen van houten zwembaden liggen iets hoger, maar hiervoor krijgt u dan ook iets meer sfeer in uw tuin.

Zijn uw mogelijkheden onbeperkt en wilt u budget-vrij bouwen dan kunt uw het zo gek nog niet bedenken of het is wel mogelijk.