Prefab zwembad

Prefab zwembaden, of te wel geprefabriceerde zwembaden, zijn zwembaden die in één stuk aangeleverd worden. Prefab zwembaden kenmerken zich door de goede prijsstelling ten opzichte van overige in de grondse zwembaden. Dit komt onder andere door de lage kosten die de aanleg van het zwembad met zich meebrengt. Als u een beetje handig bent, kun u bijvoorbeeld de kosten van een aannemer namelijk al besparen!

Het materiaal van het zwembad is zeer sterk en bestaat doorgaans uit metaal of kunststof met sterke metalen zijwanden. Aan deze zijwanden wordt een foliezak bevestigd. Dit zorgt voor een zeer sterke constructie. Omdat het bad in de grond wordt gebouwd geeft het meer stabiliteit dan bijvoorbeeld een opzetbad. Daar tegenover staat wel dat de keuze in de verschillende soorten zwembaden beperkt is (meestal vierkant of rond). Men gaat vaak uit van standaard maten in het geval van prefab zwembaden.

Het uitgraven van het zwembad kunt u in principe zelf doen. Zorg er wel voor dat u beseft dat deze klus niet gemakkelijk zal zijn en dat u bij het graven zeker een paar extra handen nodig zult hebben. Het is desalniettemin wel aan te raden iemand met ervaring uit te nodigen tijdens deze werkzaamheden. Een foutje is snel gemaakt en kan leiden tot een kortere levensduur van het bad en dus financiële schade.

Als je toch gaat beginnen met werkzaamheden kan het verstandig zijn om ook even te kijken naar zwembad overkappingen. Al mogelijk vanaf 1000 euro.

Zie ook metalen zwembaden.

Het is ook belangrijk om de lokale regelgeving in het oog te houden en ook algemene constructierichtlijnen zoals de 45 graden regel.

Wat u niet uit het oog moet verliezen is de veiligheid van het zwembad. In veel gevallen zullen ook kinderen gebruik maken van het zwembad. Zorg er altijd voor dat u in de buurt van het bad blijft. Heeft u jonge kinderen of verwacht u dat veel jonge kinderen gebruik gaan maken van het zwembad? U doet er dan verstandig aan om een hekwerk te plaatsen rond het zwembad zodat problemen voorkomen worden.

Foliebad - Folie zwembaden

Folie is de meest gebruikte materiaal soort bij prefab zwembaden. Zwembadfolie is zeer sterk met een gemiddelde dikte van 0,6 mm. Folie zwembaden hebben bewezen zeer betrouwbaar en duurzaam te zijn. Mocht de foliezak beschadigd zijn, dan is het bij veel zwembad aanbieders eenvoudig om een nieuwe foliezak te bestellen. De maat is immers standaard en bij de fabriek bekend. U kunt ervan uitgaan dat een gemiddelde foliezak minimaal 10 jaar mee gaat. Het mooie aan het gebruik van folie in uw zwembad is de mogelijkheid in keuze aan verschillende kleuren. U kunt hierdoor een compleet eigen stijl geven aan het zwembad en de juiste sfeer creëren .

Een prefab zwembad kan u jaren van zwemplezier voorzien. Echter moet wel vermeld worden dat de gemiddelde levensduur van een prefab zwembad met een folie wand lager is dan de levensduur van een polyester of een betonnen in de gronds zwembad. Wat zal bijdragen aan een langere levensduur van het zwembad is de wijze van onderhoud. Zorg in alle gevallen voor een goede pompinstallatie en zorg ervoor dat er geen materialen in het zwembad komen die de foliewand kunnen beschadigen. Geconcludeerd kan worden dat als u voor een prefab zwembad met een foliewand kiest, u zeker waar krijgt voor uw geld en gegarandeerd zwemplezier heeft de komende jaren!