Zwembad verlichting

Verlichting binnenzwembad

Ook kunt u gebruik maken van LED verlichting. Dit is het moderne en sfeervolle licht van nu en van de toekomst. LED verlichting heeft een laag energieverbruik, en een lange levensduur. Door variaties aan te brengen in sterktes, vermogen en kleuren kunt u uw binnenzwembad in meerdere sferen uitlichten. Zo kunt u bijvoorbeeld heel fel blauw licht creëren, maar ook heel zacht rood licht. Het ligt er maar net aan wat u wilt.

Wat ook een aanrader is, is een sterrenhemel van LED verlichting. U bouwt dan een plafond met kleine gaatjes waarboven u lampen heeft hangen. Wanneer u deze lampen aanzet, vallen er kleine streepjes licht door de kleine gaatjes heen. Zo lijkt het net alsof u buiten onder de sterrenhemel zwemt, terwijl u lekker binnen bent.
Daarnaast kunt u ook gewone staande lampen rondom uw zwembad plaatsen, met eventueel een dimmer om de sterkte van het licht te bepalen. Het is maar net wat uw wensen zijn, hoe u de lichten aan wilt brengen.

Verlichting buitenzwembad

Wat uw zwembad echt allure geeft is verlichting onder water. Wanneer u een buitenzwembad heeft dan heeft u al iets extra’s. Maar pas wanneer u daar ook onderwater verlichting heeft, dan heeft uw buitenzwembad net dat beetje extra. Onderwater verlichting schept sfeer in uw zwembad. Zelfs wanneer er niet gezwommen wordt in het zwembad, kunt u genieten van het licht in uw buitenzwembad. Door het kabbelende water ontstaat er een prachtige lichtval.

Wanneer u gebruik maakt van een inlooptrap, dan wilt u natuurlijk niet in het donker struikelen wanneer u uw zwembad in of uit wilt gaan. Daarom kunt u ook de inlooptrap voorzien van lichten. Het beste om te gebruiken voor de inlooptrap, zijn halogeenlampen. Deze geven een niet al te fel licht, maar wel zo duidelijk dat het u duidelijk is waar de treden van de trap zich bevinden. Zo kunt u dus veilig uw zwembad in- en uitlopen wanneer het donker is.

Voor echte sfeerverlichting zou u het beste gebruik kunnen maken van lichtdimmers. U kunt hier elke sfeer mee creëren die u maar wilt. U kunt de lichten natuurlijk heel fel aanzetten, maar ook redelijk gedimd is een goede optie. Het ligt maar net aan de sfeer die u wilt creëren door middel van lampen en licht.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om LED lampen in uw tuin te plaatsen. Dat scheelt een hoop energie op jaarbasis en de lampjes gaan ook een stuk langer mee.

Solar tuinverlichting kost iets meer om aan te leggen maar is zeker een aanrader als je een grote tuin hebt.

Bij tuinlampenwinkel vind je een groot aanbod aan verlichting voor een goede prijs.