Metalen Zwembaden

Metaal wordt normaal gesproken gebruikt in een situatie waarbij er sprake is van een zwembad dat niet is ingebouwd in de grond, de zogenaamde 'boven de grond' zwembaden. Het metalen zwembad hoeft dus niet ingebouwd te worden waardoor er voordelen ontstaan met betrekking tot de kosten en de flexibiliteit in het plaatsen van het zwembad. Feit is dat een metalen zwembad u uiteraard evenveel plezier geeft als een ingebouwd zwembad!

Zwembad boven de grond: Metalen zwembad

Een metalen constructie biedt ten opzichte van bovengrondse zwembaden met een zachte buitenkant (plastic) veel stabiliteit. De gebruikelijke vorm van deze zwembaden is rond of ovaal en de zwembaden zijn verkrijgbaar in een grote variatie aan afmetingen en diepten.
Metalen zwembaden zijn een goede keus voor grotere boven de grond zwembaden en de rechte wanden van het bad zorgen ervoor dat u optimaal van de beschikbare ruimte in het zwembad kunt genieten. Normaal gesproken word er gebruik gemaakt van een ladder aan de zijkant van het zwembad om het bad te betreden en te verlaten.
Het gemak waarmee het zwembad kan worden opgezet zorgt voor veel flexibiliteit. Dus is er onverwacht een warme zomerdag? Binnen de korste keren kunt u genieten van een welverdiende duik!

Zoals gezegd is een groot voordeel van dit type zwembaden de prijs. Daarnaast is het een voordeel dat het zwembad gemakkelijk op uw persoonlijke wensen en de beschikbare ruimte in uw tuin kan worden aangepast.

Plaatsen en onderhoud van het metalen zwembad

De installatie van een metalen zwembad is kosten technisch ideaal. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om een graafmachine, een container voor het afval of bijvoorbeeld personeel in te huren. Het zwembad heeft een lichte constructie waardoor u het eenvoudig zelf kunt plaatsen in uw tuin. Waar echter wel rekening mee moet worden gehouden is dat een uitvoerigere grondpreparatie nodig is. Dit komt doordat de metalen constructie lastiger is om te assembleren dan een plastic variant van bovengrondse zwembaden.
Het zwembad met een metalen constructie is gemakkelijk te onderhouden. In de winter breekt u de constructie eenvoudig af zodat hij niet wordt blootgesteld aan invloeden uit het milieu. Doordat u de constructie zelf uit elkaar kunt halen is het gemakkelijk de aparte onderdelen schoon te houden.

Metalen constructie

Deze boven de grond zwembaden hebben een metaalomlijsting die in de meeste gevallen gedestabiliseerd wordt door een flexibele metalen muur en een metalen rail. Vaak wordt er gebruik gemaakt van meerdere rails om de stabilisatie te optimaliseren. Een laag van vinyl wordt aan de top van het zwembad bevestigd om te zorgen dat het water op zijn plek in het zwembad blijft.