Opzetzwembad

Opzetzwembaden hebben een lange weg afgelegd sinds dat de eerste versie op de markt kwam. Zo wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van nieuwe materialen en corrosiewerende coatings. Ook zijn de zwembaden veel stijlvoller en gaan ze langer mee dan voorheen. Gemiddeld liggen de kosten voor een zwembad in de grond 10x hoger en kost het vele maanden tijd om deze te installeren. En da's voor het klimaat in Nederland en Belgi├ź misschien niet de kosten waard. Het dan ook duidelijk waarom veel mensen kiezen voor een opzet zwembad tegenwoordig!

Opzetzwembad prijzen

De bekendste merken zijn Intex, Sunshine en Bestway. Voor 100 euro heb je al een leuk badje voor in je tuin. Dit gaat zeker geen super bad zijn, daarvoor zul je toch al gauw 1000 euro voor moeten neertellen.

Makkelijk in onderhoud

Gemak is het toverwoord als het gaat om een opzetzwembad. Als u een opzet bad bestelt, dan is deze al geproduceerd en klaar om verzonden te worden. Het gehele proces van bestellen, bezorgen en installeren is vele malen sneller en gemakkelijker dan inbouw zwembaden. Er hoeft immers geen aannemer gevonden te worden en er komt geen graafwerk in uw tuin aan te pas. Wat ook gunstig in prijs is aan een opzet zwembad is dat deze in te toekomst gemakkelijk te vervangen is voor een zwembad dat beter bij uw wensen past. Het enige dat u nodig heeft is een paar vrienden die u komen helpen met het afbreken van het oude en het opzetten van het nieuwe zwembad. U heeft daarnaast ook de optie om uw oude zwembad te verkopen wat uiteraard niet mogelijk is bij een inbouw variant.

Zorg er bij de installatie voor dat u het bad opzet op een vlakke horizontale plek in uw tuin. Normaal gesproken wordt er zand neergelegd onder het zwembad oppervlak en daarop word het buizennet geïnstalleerd. Zoals u ziet is er maar weinig voor nodig om te kunnen genieten van uw pas aangeschafte zwembad!

Minder kosten

Zoals gezegd is een ander groot voordeel van opzet zwembaden de kosten die eraan verbonden zijn. Desalniettemin moet u niet denken dat het heel erg goedkoop zal zijn een zwembad aan te schaffen, want een zwembad aanschaffen blijft een forse investering die het belangrijk maakt om een budget op te maken. Naast het zwembad zelf moet u immers ook denken aan extra materiaal voor schoonmaak, kosten voor een pomp, de prijs van een trap om in het zwembad te komen, onderhoud etc. De schoonmaak van een opzetbad is even gemakkelijk als een inbouw zwembad. Dit komt doordat ook opzet zwembaden verkocht worden inclusief een zwembad pomp en een filter. Hierdoor wordt het overbodig het water te dagelijks te vervangen. Natuurlijk blijft het wel nodig om eventuele bladeren uit het zwembad te verwijderen. Echter, door het zwembad te bedekken na het zwemmen kan veel overlast voorkomen worden.

Gemakkelijk opzetten en afbreken

Opzetzwembaden geven u de mogelijkheid om te genieten van een zwembad ook al heeft u weinig plek in uw tuin. Het bad is gemakkelijk op te zetten en af te breken. Daarnaast kunt u kiezen uit een grote variatie aan maten waardoor in elke tuin een opzet zwembad kan passen. Mocht het weer een beetje tegen zitten, dan breekt u het zwembad gewoon af zodat u optimaal van de ruimte in uw tuin gebruik kunt maken!

Online bestellen

Bedrijven als Neckermann, Kijkshop als Wehkamp bieden opzetzwembaden aan tegen redelijke prijzen. Het kan echter ook verstandig zijn om bij gespecialiseerde zwembadbedrijven te bestellen, zoals Azalp, Heuts B.V. en Fonteyn.