Kunststof zwembaden

Een kunststof zwembad is een zwembad dat gemaakt is van polyester. Bij een polyester zwembad kunt u van te voren de vorm aangeven waarin het zwembad gebouwd moet worden. Zo kunt u bijvoorbeeld een vierkant zwembad laten maken, met een ingebouwde trap. Een zwembad dat gemaakt is van polyester kan binnen een dag worden geplaatst. De voordelen van een kunststof zwembad zijn hiermee meteen duidelijk. In zeer korte tijd is het zwembad aangelegd, en u kunt zelf de vorm aangeven. Ook is het zo dat zwembaden van kunststof erg sterk zijn, zelfs boten worden namelijk uit polyester vervaardigt.

Kunststof zwembad aanleggen

Het aanleggen van een kunststof zwembad is erg eenvoudig. Stel dat u een ovalen zwembad laat plaatsen. Als eerste laat u een ovaal gat uitgraven met de juiste afmetingen van het zwembad. In dit ovaalvormige gat wordt dan een betonlaag gestort. Vervolgens kan het kunststof zwembad worden geplaatst. Het kost dus relatief gezien weinig moeite om een zwembad dat vervaardigd is uit polyester te plaatsen in uw tuin.

Voordelen van kunststof zwembad

Een voordeel van een kunststof zwembad is de stevigheid van het materiaal. Ook de duurzaamheid is een groot voordeel. Een zwembad van polyester gaat lang mee, en dat is natuurlijk ook de bedoeling. Doordat het zwembad uit een deel is vervaardigd, zitten er dus geen zwakke naden of lasverbindingen in. Lekkage van een kunststof zwembad is dus ook uitgesloten. Het zwembad is bestand tegen een temperatuur van rond de 32 graden Celcius.

Nadelen van kunststof zwembad

Maar kunststof kent ook enkele nadelen. Zo is het bijvoorbeeld erg gevoelig voor krassen. Mocht iemand dus met iets scherps in uw zwembad komen, dan kunnen er krassen ontstaan. Natuurlijk is dit niet zo heel erg, maar het is toch zonde en het staat niet zo mooi. Ook is het zo dat kunststof kan vervormen door de warmte. Dit is natuurlijk eveneens niet de bedoeling.

Kosten kunststof zwembad

De kosten van een kunststof zwembad variëren. Wilt u bijvoorbeeld een rond zwembad van drie meter wat op anderhalve meter diepte komt, dan betaalt u rond de vijftienhonderd euro. Wilt u een rond zwembad van drie meter wat op anderhalve meter diepte komt, dan betaalt al gauw vijfhonderd euro meer. Een rond zwembad van tien meter wat op anderhalve meter diepte komt, gaat u waarschijnlijk meer dan drieduizend euro kosten. Ovalen zwembaden kosten iets meer dan ronde zwembaden. Achthoekig kunststof zwembaden kosten een stuk meer. Voor een achthoekig zwembad van zes bij negen meter betaalt u waarschijnlijk ook meer dan drieduizend euro. Natuurlijk variëren de prijzen per leverancier, maar zo heeft u in ieder geval een indicatie van de kosten. Mocht u een zwembad op maat laten maken, dan kost dit u uiteraard nog meer geld.