Polyester Zwembaden

Kenmerken en eigenschappen van polyester zwembaden

Polyester is een van de meest populaire materialen om een zwembad mee aan te leggen. De voornaamste redenen hiervoor zijn de eigen stijl die gecreëerd kan worden, de eenvoud in de installatie en het gemak in onderhoud. Dit in combinatie met een gunstige prijsstelling, zorgt ervoor dat polyester zwembaden de meest verkochte zwembaden zijn in West-Europa. Een polyester zwembad kan zowel binnen als buiten worden aangelegd.

Eigen stijl

Een groot voordeel van polyester zwembaden is dat er gemakkelijk een geheel eigen stijl gecreëerd kan worden. De vorm van dit soort zwembaden is vaak attractief, ongebruikelijk en aangepast op de wensen en voorkeur van de eigenaar. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de ruimte die uw beschikbaar heeft voor de aanleg van het zwembad. Wilt u bijvoorbeeld een zwembad in de vorm van een vis, hart of gewoon een rechthoek? Alles is mogelijk als u gebruik maakt van polyester..

Installatie

Het gemak in installatie is kenmerkend voor Polyester zwembaden. Het is zelfs mogelijk om een polyester zwembad aan te leggen binnen 1 week! Dit komt voornamelijk door het feit dat het zwembad in de meeste gevallen als één geheel geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de ondergrond waarop het zwembad geplaatst wordt uit lagen grind bestaat. Dit is de meest gangbare ondergrond en moet als basis fungeren zodat het zwembad geen rechtstreeks contact heeft met de aarde. De vochtigheid die de aarde bezit kan het zwembad namelijk aantasten, waardoor de levensduur achteruit zal gaan.

Onderhoud polyester zwembaden

Het zwembad is waterdicht als er gebruik wordt gemaakt van Polyester. Mochten er scheuren ontstaan in de wand van het zwembad, dan zijn deze gemakkelijk te repareren. Verder is er weinig tot geen extra aandacht nodig voor dit materiaaltype. Uiteraard is het wel belangrijk om de gebruikelijke onderhoudmaatregelen uit te voeren. Zie hiervoor de sectie 'onderhoud'.

Polyester en zijn geschiedenis

Polyester is een thermoplastische hars die door de chemische reactie tussen styreen en andere chemische producten wordt verkregen. Kenmerkend voor polyester is de duurzaamheid, weerstand en ondoordringbaarheid van het materiaal. Polyester toepassingen worden gebruikt in bijna alle industrie sectoren, dit komt voornamelijk door de hoge weerstand tegen vochtigheid en overige invloeden vanuit het milieu die dit materiaal type biedt.
De zwembad industrie, die bekend staat om haar innovatieve vermogen, maakt graag gebruik van polyester. De belangrijkste vooruitgang maakte de zwembadmarkt in recente decennia door. Deze vooruitgang werd geboekt door polyester zwembaden te versterken met 'fibre glass'. Dit maakte het mogelijk om zwembaden uit een enkel stuk te fabriceren, de waterdichtheid te garanderen en de installatie te versnellen.