Zwembadfolie

Veel mensen hebben zelf een zwembad gebouwd. Wat veel mensen echter niet kunnen of aandurven, is de montage van de zwembadfolie. Dit is wel heel belangrijk voor uw zwembad, want als de zwembadfolie niet juist is aangebracht, dan kan uw zwembad water gaan lekken. Het is daarom een aanrader om zwembadfolie aan te laten leggen door professionals.

Zwembadfolie: prijzen

De prijzen van zwembadfolie variëren. Dit heeft te maken met onder andere de dikte van de folie en de eventuele bedrukking die u wilt hebben op uw zwembadfolie. Hoe dikker de folie is, hoe meer u betaalt voor per vierkante meter aan zwembadfolie. Wanneer u effen zwembadfolie koopt, dan betaalt u minder dan wanneer u bedrukte zwembadfolie wilt hebben.

Zwembadfolie vervangen

De praktijk leert dat er zwembaden zijn die al na zeven jaar nieuwe zwembadfolie nodig hebben, omdat de folie ernstig verkleurd of vervuild raakt. Er zijn echter ook zwembaden waarin na twintig jaar nog steeds met dezelfde folie wordt gewerkt. De levensduur van uw zwembadfolie is onder andere afhankelijk van het merk dat u koopt. Het ene merk is namelijk van betere kwaliteit dan het andere merk. Ook spelen het type folie en de dikte van de folie een rol. Wat ook meespeelt is hoe u met het zwembad omgaat: dus of u het regelmatig reinigt of het zwembad gewoon in zijn geheel niet schoonmaakt.

Folie voor prefab zwembaden

Zwembadfolie wordt veel gebruikt voor de aanleg van prefab zwembaden.