Zwembadoverkapping

Zwembadoverkapping Klasik C

Het klimaat in Nederland en België levert niet elke dag perfect zwemweer af. Het is op een doorsnee zomeravond te fris om te zwemmen, laat staan in de herfst of het vroege voorjaar. Om die reden laten mensen steeds vaker een zwembadoverkapping plaatsen over hun buitenzwembad. Zo kunt u ook zwemmen wanneer het weer wat minder is, als je dan ook nog een zwembadverwarming er bijneemt kun je ook lekker zwemmen in de winter.

Een zwembadoverkapping zorgt ervoor dat uw zwembad goed afgedekt is: geen blaadjes, vogelpoep of beestjes meer in uw water. Ook zorgt de zwembadoverkapping ervoor dat het water minder snel afkoelt. Daarnaast kun je de ruimte onder de overkapping ook verwarmen, van een zwembad met overkapping kun je het hele jaar door genieten. De materialen van de zwembadoverkapping voldoen in de meeste gevallen aan de hoogste isolatie eisen.

Zwembadoverkapping prijzen

Afhankelijk van je budget kun je kiezen voor verschillende oplossingen. Voor 1000 euro kun je al een hele leuke overkapping zelf bouwen, en een folie heb je al voor een eurootje of 100. Aan de andere kant kun je er natuurlijk ook een paleis rondom laten bouwen en in dit geval is de sky de limit.

Zwembadoverkapping zelf maken

Het goedkoopste is natuurlijk zelf naar GammaBauhaus te rijden en alles zelf uitzoeken. Hout, aluminum, of een heel gebouw eromheen, het is allemaal mogelijk. Via YouTube kun je het geld dat je anders uitgeeft aan experts makkelijk zelf verdienen.

Zwembadoverkapping tweedehands kopen

Je kunt een zwembadoverkapping ook tweedehands kopen. Bij Marktplaats vind je ze af en toe, maar dan moet je natuurlijk handig genoeg zijn om het zelf op te zetten. Ook vervoer moet je dan natuurlijk zelf regelen. Het is zeker verstandig om de prijzen van tweedehands overkappingen te vergelijken met nieuwprijzen. Vraag prijslijsten op van bedrijven voordat je een bod uitbrengt!

Verschillende soorten zwembadoverkappingen

  • Hoge zwembadoverdekkingen voor een extra ruimtelijke omgeving
  • Lage zwembadoverdekkingen als je iets minder plek hebt
  • Vlakke zwembadoverdekkingen
  • Aluminium zwembadoverdekkingen
  • Houten zwembadoverdekkingen voor extra sfeer, vooral prachtig als je al een houten zwembad hebt

Bedrijven

Hoge hoekige zwembadoverkapping

Aluna zwembadoverkappingen

Een merk dat al meer dan vijftien jaar zwembadoverkappingen bouwt is Aluna. De ontwerpers en constructeurs van dit bedrijf ontwikkelen telkens weer nieuwe modellen en oplossingen, toegespitst op uw wensen. Aluna steekt veel tijd in het onderzoeken naar optimaal materiaalgebruik, isolatie en mechanische kwaliteiten van de bewegende delen. Hierdoor bent u verzekert van een lange levensduur van uw zwembadoverkapping.

Abrisud zwembadoverkapping

Een andere leverancier van zwembadoverkappingen is Abrisud. Zij gaan voor de lagere zwembadoverkappingen, zodat niet uw hele tuin ontsiert raakt door een gigantische zwembadoverkapping. Je kunt kiezen voor houten of aluminum overkappingen, maar Abrisud verkoopt ook rolluiken en afdekzeilen.

Aura zwembadoverkappingen

Nog een leverancier van zwembadoverkappingen is het merk Aura. Deze Oosterse fabrikant levert al sinds 1991 zwembadoverkappingen van topkwaliteit. Er zijn negen verschillende modellen verkrijgbaar die leverbaar zijn in haast elke maat. Er wordt gebruik gemaakt van afdichtingen van rubber (er komt dus geen kit aan te pas). Daarnaast wordt er een winddichte constructie gemaakt, is er stormverankering en zijn de verbindingselementen van RVS gemaakt. De loopwielen zorgen ervoor dat het overkappen van uw zwembad goed loopt. De bediening ervan is gemakkelijk.

Een Zwembadoverkapping van Axess

Axess levert ook zwembadoverkappingen. Zij maken gebruik van constante innovatie, waardoor zij proberen een voorsprong te behalen op hun concurrenten. Axess opereert internationaal, doordat zij haar commerciële en technische kennis gebundeld heeft.

Skinle zwembadoverkappingen

Skinle levert al meer dan vijfentwintig jaar aluminium zwembadoverkappingen. Het bedrijf luistert naar uw wensen, waarna het team van Skinle aan de slag gaat met uw wensen. Doordat het bedrijf al jarenlang zelf producten ontwikkelt, produceert en monteert, bent u verzekerd van een eindproduct van zeer hoge kwaliteit.

Waar verder nog op letten?

Een zwembadoverkapping kan bij onweer en storm beschadigd raken. Het is dus zeker verstandig zijn om je schadeverzekeringspolis na te kijken wat er wel en niet gedekt wordt en eventueel over te stappen naar een polis die dit wel dekt.