Houten Zwembad

Er zijn vele keuzes als het op het materiaal van het zwembad aankomt. Zorg ervoor dat u in eerste instantie vertrouwd raakt met de markt. U zult in uw zoektocht verrast worden door de grote aantallen houten zwembaden die in u in de markt tegen komt. Zodra u bekend raakt met dit materiaal type is er een grote kans dat u de schoonheid van een zwembad gemaakt van hout niet kunt weerstaan. Bij Fonteyn heb je al een houten zwembad vanaf 1349 euro.

Houten omlijsting i.c.m. polyester of tegels

Een van de aantrekkelijkste aspecten van houten zwembaden is de schoonheid van het hout zelf. Hout heeft een luxe uitstraling die uw tuin gegarandeerd een extra dimensie geeft. U kunt ontmoedigd worden in uw keuze voor hout te kiezen door te denken dat hout snel rot en dat het een korte levensduur heeft in combinatie met water. Zoals bekend zijn hout en water niet echt voor elkaar gemaakt, maar feit is echter dat de houten zwembaden niet geheel uit hout bestaan. Het inwendige gedeelte wordt gemaakt van materialen als Polyester of tegels. Enkel de buitenkant van het bad, de zogenaamde omlijsting van het zwembad, is daadwerkelijk van hout. Op deze manier biedt een houten zwembad het beste van beide werelden: Een fraaie en natuurlijke buitenkant gecombineerd met een moderne glasvezel binnenkant.

Houten zwembad minder dan 1500 euro

Houten zwembad boven de grond plaatsen?

Zo kunt u kiezen voor een bovengronds zwembad met een houten omlijsting, of een zwembad dat in de grond wordt geplaatst. Bij de laatste variant kunt u gebruik maken van een houten dekplaat waardoor het zwembad ook in de categorie hout toebehoord. Een combinatie is echter ook mogelijk. In dit geval bevind een gedeelte van het zwembad zich onder de grond en een gedeelte boven de grond. Alleen het bovengrondse gedeelte bestaat in dit geval uit hout.

Houten zwembad onder de grond plaatsen

Voordat u het zwembad gaat installeren moet u enkele dingen in overweging nemen. Als u een zwembad in de grond wilt plaatsen, onderzoek dan eerst of het terrein waarom u het zwembad wilt plaatsen stabiel genoeg is om te graven. Neemt u een boven de grond zwembad in overweging? Bekijk dan goed of de grond hard genoeg is om het gewicht van het zwembad te dragen. Een aanrader hierbij is om dit te laten controleren door een specialist. Verkeerde plaatsing en installatie van het zwembad kan leiden tot ernstige structurele schade en resulteren in financieel verlies. Om nog maar te zwijgen over het verlies aan plezier dat u gedurende de zomermaanden moet missen!

De veiligheid van uw zwembad waarborgen

Zodra uw houten zwembad goed is geïnstalleerd, zorg ervoor dat de veiligheid van het zwembad gegarandeerd is. Dit is zeker het geval wanneer u kinderen heeft. Er wordt aangeraden goed op de hoogte te blijven van alle veiligheidsvoorzieningen die kunnen voorkomen dat mogelijke gevaarlijke situaties ontstaan. Dit hoeft niet perse te betekenen dat u de stijl van uw zwembad hoeft aan te passen. Er is een grote variatie aan accessoires beschikbaar om zowel de stijl als de veiligheid van het zwembad te garanderen.

Genieten van pure luxe

Geconcludeerd kan worden dat houten zwembaden zeer fraai zijn en door de natuurlijke uitstraling zal het snel een geheel vormen met uw tuin. Hiernaast zal de luxe uitstraling uw gezin de komende zomer extra speciaal maken! Bij Fonteyn heb je al een houten zwembad vanaf 1349 euro!