45 graden regel

Bij het bouwen van buitenzwembaden is er een aantal zaken om in het oog te houden. Erg belangrijk is de 45 graden regel, een term gebruikt in de natuurkunde met een praktische toepassing in de bouwkunde, met name bij het aanleggen van een zwembad. Als u uw eigen zwembad wilt bouwen is dit dus een belangrijke regel om in de gaten te houden bij elke type buitenzwembad, polyester, prefab of metaal.

Grof gezegd moet de afstand van de rand van het huis groter zijn dan de diepte van het zwembad. Anders moet er extra staal aan te pas komen om de druk van het gewicht van het huis op de zwembad-constructie tegen te gaan, waardoor de kosten voor het aanleggen van uw zwembad flink omhoog kunnen gaan.

Het is dus het beste om ervoor te zorgen dat alle bebouwing rondom het zwembad op een afstand groter dan de diepte van het zwembad ligt.

Als dit niet mogelijk is is het essentieel om extra staal te gebruiken bij het aanleggen van het buitenzwembad. Verder is het ook belangrijk om de gemeentelijke bouwvoorwaarden te bekijken om te zien of het uberhaupt wettelijk toegestaan is om het zwembad op een kleinere afstand te plaatsen. Indien u uw zwembad laat aanleggen door een professionele zwembad bouwer is het zeker goed om u hierover te laten inlichten.