Zwembad inbouwen of niet?
U heeft besloten een zwembad aan te leggen in uw tuin, maar u heeft nog niet gekozen welk type zwembad u daadwerkelijk gaat aanleggen? Bereidt u voor op een zoektocht waarbij verschillende keuzes gemaakt moeten worden. U zult in eerste instantie een keuze moeten maken tussen een verplaatsbaar zwembad of een vast zwembad. Als u voor het vast zwembad gaat heeft u de keuze tussen een bovengrondse en een inbouw variant. In de deze sectie zullen we dieper ingaan op de voor en nadelen van indegrond zwembaden en ook zal er informatie verschaft worden met betrekking tot de installatie van het inbouw zwembad.
Voordelen van inbouw zwembaden
Inbouw zwembaden bieden vele voordelen. Zo heeft een bovendegronds zwembad vaak maar een diepte van 1.2 meter, terwijl inbouw zwembaden normaal gesproken een diepte hebben van 1.8 meter of meer. Een zwembad met enige diepte biedt u de mogelijkheid een duikplank, glijbaan of zelfs een waterval aan te leggen! Het hebben van diepte in het zwembad betekend ook dat het op en neer zwemmen een stuk gemakkelijker wordt. Inbouw zwembaden zijn er in verschillende vormen die speciaal naar uw wensen kunnen worden aangepast zodat ze bij de stijl van uw huis passen. Deze optie is normaal gesproken niet mogelijk bij bovengrondse zwembaden. Al met al geeft een indegronds zwembad u echt het gevoel een zwembad te hebben waarin u optimaal kunt zwemmen, duiken en plezier in kunt hebben.
Minpunten van het inbouw zwembad
Hoe ontspannend een paar rondjes zwemmen ook kunnen zijn na een dag hard werken, er zijn ook verschillende nadelen aan inbouw zwembaden. Het installeren van een inbouw zwembad is beduidend duurder dan de bovengrondse variant. Daarnaast zijn de kosten voor het onderhoud en schoonmaak ook beduidend hoger. Ook de moeite en tijd die u zult moeten steken in het onderhoud van een indegronds zwembad is hoger dan bovengrondse zwembaden.
Installatie van uw inbouw zwembad
Houdt rekening met de grond waarop uw huis is gebouwd. Dit is essentieel in de keuze voor het type, stijl en het materiaal van het bad. Dit heeft ook invloed op de levensduur van het zwembad. Vaak, op ruw terrein, kan het gewicht van het zwembad zorgen voor wrijving met de aarde waardoor het bad kan verzakken. Het is daarom aan te raden u te laten informeren door een expert die de kwaliteit van de grond onderzoekt. Het maken van beslissingen zonder uitgebreide informatie, kan namelijk leiden tot scheuren in de wand van het zwembad. Zorg bij de keuze van de expert voor dat deze ook aanwezig is bij de installatie van het bad zodat hij u ten alle tijden kan informeren en kan adviseren gedurende het installatie proces. Deze extra voorzorgmaatregelen zullen ervoor zorgen dat de kwaliteit, comfort en de levensduur van het zwembad gewaarborgd blijven, zodat u de komende tientallen jaren kunt genieten van uw inbouw zwembad!