Zwembad verzekering

U denkt of heeft al een zwembad in de tuin of in uw huis. Je denkt er natuurlijk liever niet over na, maar er kan van alles misgaan. Het is dus belangrijk dat je de juiste verzekering of zelfs verzekeringen hebt om ervoor te zorgen dat er in het ergste geval de financiele schade in elk geval meevalt. Dus, hoe zit het met de verzekering? Er zijn eigenlijk drie verschillende situaties: 1. tijdens de aanleg, 2. een inbouwzwembad of 3. een losstaand zwembad.

Inbouwzwembad

Indien uw zwembad is ingebouwd met een fundering wordt deze normaal gezien gedekt door uw woonverzekering. Het is natuurlijk wel goed om dit even na te gaan door de kleine lettertjes of met uw verzekeringsadviseur - ook om te weten wat er precies gedekt wordt door uw verzekering en wat niet.

Losstaand en zonder fundering

Een losstaand zwembad, dus ook zonder fundering, valt waarschijnlijk onder uw inboedelverzekering - al is het ook hier goed om even te checken. Het kan zijn dat uw losstaande zwembad zo groot is dat het niet meer valt onder de standaard bepalingen en daar wil je uiteraard niet pas achterkomen als je je verzekering nodig hebt.

Verzekering tijdens de aanleg

Als u nog geen zwembad heeft maar denkt aan de aanleg ervan zijn er ook een aantal aspecten op het gebied van verzekering waar u aan moet denken. Het is belangrijk dat de aansprakelijkheid is gedekt door een verzekering, en natuurlijk ook eventueel ongevallen. Indien u in eigen beheer een zwembad bouwt moet is dit zeker belangrijk om even te checken. Als u met een aannemer aan de slag gaat is het goed om even te vragen hoe deze het precies geregeld heeft.

Interessante documenten

  • Uitspraak in een rechtzaak.
  • In de polisvoorwaarden van Centraal Beheer wordt zwembad vermeld.