tips

Zwembad forum

Veel mensen zoeken op een forum of ze wel of niet een zwembad mogen aanleggen in hun tuin. Voor het aanleggen van een zwembad in je tuin gelden dan ook speciale regels. Per situatie kan het verschillen of je wel of niet een zwembad mag aanleggen. Lees er hieronder meer over.

Verschillende fora

Er zijn veel fora online waarop mensen speculeren over het wel of niet mogen bouwen van een zwembad in de tuin. Op zo’n forum reageren verschillende personen op een bericht van iemand, die als vraag heeft of hij toestemming moet vragen voor de bouw van een zwembad en hoe hij dat het beste kan doen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld ‘ab-zwembaden.nl/forum’ of ‘zwembadforum.be’. Op een dergelijk forum wordt gespeculeerd over allerhande zaken omtrent de aanleg van een zwembad. Waar moet je rekening mee houden en wanneer heb je wel of niet een vergunning nodig?

Lijst met eisen aanleg zwembad

Het is natuurlijk handig om met lotgenoten te kunnen praten over de mogelijkheid voor de aanleg van een zwembad. Nog handiger is het echter om een lijst te hebben met eisen waaraan een zwembad moet voldoen om geen vergunning te hoeven aan te vragen voor de aanleg. Je vindt ze hieronder.

Eisen aan de afmetingen

Er zijn om te beginnen eisen die worden gesteld aan de afmetingen van een zwembad. Als je zwembad groter is dan 30 meter en hoger dan anderhalve meter, dan heb je een vergunning van de gemeente nodig. Onder deze hoogte valt ook de afdekking. Als je zwembad dus binnen deze afmetingen valt, is dit geen reden tot het aanvragen van een vergunning voor de plaatsing van je zwembad.

Eisen aan de locatie

Veilig met chemische producten omgaan

Wanneer u bijvoorbeeld uw zwembad reinigt, dan kan het dat u chemische stoffen gebruikt. Wanneer u bepaalde concentraties hiervan gebruikt, dient u enkele voorschriften in acht te nemen zodat u er niet ziek van zult worden. Kijk altijd op het etiket van een verpakt product om te zien of er schadelijke stoffen in het product zitten. Zorg dat u altijd zo hygiënisch mogelijk werkt.

Zwembad verzekering

U denkt of heeft al een zwembad in de tuin of in uw huis. Je denkt er natuurlijk liever niet over na, maar er kan van alles misgaan. Het is dus belangrijk dat je de juiste verzekering of zelfs verzekeringen hebt om ervoor te zorgen dat er in het ergste geval de financiele schade in elk geval meevalt. Dus, hoe zit het met de verzekering? Er zijn eigenlijk drie verschillende situaties: 1. tijdens de aanleg, 2. een inbouwzwembad of 3. een losstaand zwembad.

45 graden regel

Bij het bouwen van buitenzwembaden is er een aantal zaken om in het oog te houden. Erg belangrijk is de 45 graden regel, een term gebruikt in de natuurkunde met een praktische toepassing in de bouwkunde, met name bij het aanleggen van een zwembad. Als u uw eigen zwembad wilt bouwen is dit dus een belangrijke regel om in de gaten te houden bij elke type buitenzwembad, polyester, prefab of metaal.

Subscribe to tips