Uw zwembad in goede staat bewaren bij langdurige afwezigheid

Als u langdurig afwezig bent, wilt u natuurlijk niet dat uw zwembad bij terugkomst onherkenbaar is. Gelukkig is er een manier om uw zwembad in goede staat te bewaren wanneer u langdurig afwezig bent.

U kunt dan gebruik maken van zoutelektrolyse. Dit systeem is gebaseerd op het omzetten van opgelost zout in tijdelijk chloor door middel van een laag voltage gelijkstroom. Nadat het chloor het desinfecterende werk heeft verricht, zet het zich weer terug om in opgelost zout. Het voordeel hiervan is dat er dat u dus ook na langdurige afwezigheid altijd helder, schoon en ‘gezond’ water in uw zwembad geeft staan. Doordat er weinig zout in uw zwemwater zit, droogt uw huid veel minder snel uit. Het enige wat u hoeft te doen is om de zoveel tijd zout aan het bad toe te voegen en het zout aanvullen dat er uit is gegaan.

Het is bewezen dat chloor de beste manier is om bacteriën en algen in zwembaden te doden. Een elektrolyse systeem, ook wel chlorinator genoemd, produceert zelf chloor wanneer het zoute water door de cel van het apparaat stroomt. Het aangemaakte chloor wordt gemengd met het zwemwater en gaat direct desinfecterend te werk. Daarnaast produceert het elektrolyse systeem een beetje ozon, wat zorgt voor een sprankelende en frisse uitstraling in uw zwembad.