Zwembad test kit

Er zijn diverse test kits en controle toestellen te verkrijgen om uw zwembadwater in optimale conditie te houden of terug te brengen in optimale conditie.
U kunt bijvoorbeeld een speciale test kit voor chloor en pH aanschaffen. Wanneer de pH van het water lager dan zeven ligt, dan ontbindt het chloor heel erg snel. Is de pH echter hoger dan zeven punt zes, dan werkt het chloor minder. Het is dus het beste om een pH tussen de 7 en de 7,6 aan te houden. Dit is immers de basis van proper water. Een speciale test kit zoals hier beschreven kost u maximaal tien euro.

Wat u ook aan zou kunnen schaffen is een pocket fotometer. Deze is speciaal ontworpen om het vrije chloor in zwembaden te bepalen. Ze zijn veel nauwkeurige van eventuele andere test kits en test strips, maar daarentegen zijn ze wel stukken duurder. U betaalt al gauw meer dan honderd euro voor een pocket fotometer. Wat wel een voordeel is, is dat de resultaten van de meting digitaal worden weergegeven. U hoeft dus niet meer te knoeien met teststrips en kleuren te vergelijken, want digitale metingen zijn veel eenvoudiger.

U zou ook een elektrische pH meter aan kunnen schaffen. U hoeft dan niet meer met test strips te knoeien en er ontstaat ook geen twijfel over de eventuele kleur van het stripje. Ook een elektrische pH meter is weer duurder dan gewone teststrips, maar u schaft een elektrische pH meter eenmalig aan. Wanneer uw teststrips op zijn, zult u weer nieuwe aan moeten schaffen. Op de lange termijn is een elektrische pH meter dus ook weer voordeliger. U krijgt bij een elektrische pH meter direct te zien wat de pH waarde van het water in uw zwembad is. Vervolgens kunt u zelf stappen ondernemen om deze pH waarde weer aan te passen.