Zwembad aanleggen in Frankrijk?

Het is de droom van iedere zonaanbidder: een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk met een zwembad in de tuin. Maar voor soorten zwembaden kun je laten plaatsen? En wat zijn de voor- en nadelen per type?

Vakantiehuisje met zwembad

Als je een vakantiehuisje hebt in Frankrijk, dan is het natuurlijk leuk om een zwembad in de tuin te hebben staan. Hier kun je natuurlijk lekker genieten van de verkoeling die het water je brengt. Het is bovendien erg leuk voor de kinderen om een zwembad in de tuin te hebben. Zij zullen zich minder snel gaan vervelen als jij eens een dagje thuis bij het vakantiehuisje wilt blijven. Zij kunnen lekker gaan zwemmen, terwijl jij de krant leest!

Polyester zwembad

Er zijn twee hoofdsoorten zwembaden die je kunt laten bouwen. Het eerste type zwembad is gemaakt van polyester. In de fabriek worden deze zwembaden al kant en klaar gemaakt. Vervolgens worden ze naar je vakantiehuisje gebracht met een auto. Hier worden ze in de grond gezet, zodat jij je zwembad hebt!

Dit type zwembad kent zijn voor- en nadelen. Om met de voordelen te beginnen: het is het goedkoopste zwembadtype, je kunt ze makkelijk plaatsen en bestellen in de vorm die je zelf wenst. Helaas is het wel een minder duurzaam type en kun je ze niet overal heenbrengen met de auto. Veel vakantiehuisjes liggen op bergen met scheve Franse paadjes. Hier is het moeilijk om een polyester zwembad over te vervoeren.

Betonnen zwembad

Een optie kan dan zijn dat je een betonnen zwembad laat maken. Die kun je namelijk overal laten aanleggen. Deze soorten zwembaden zijn sterker en gaan dus ook langer mee. Betonnen zwembaden worden doorgaans tegelijkertijd met het huis gemaakt. Als je dus nog een vakantiehuisje moet laten maken, dan kun je het beste overwegen om er een betonnen zwembad bij te laten plaatsen. Helaas zijn betonnen zwembaden wel veel duurder om te laten plaatsen. Ook duurt het een stuk langer om dergelijke zwembaden te laten maken. Het is dus wel een sterker en beter zwembad, maar daarvoor betaal je ook een prijs.