Zwembad zelf bouwen of via een aannemer?

Met wat moeite is het mogelijk om zelf uw zwembad te bouwen. U dient uzelf van te voren echter wel goed in te lezen, want als u een stap vergeet dan zou dit zomaar eens onomkeerbaar kunnen zijn. Wat een voordeel is van zelf bouwen is dat u de volledige controle behoudt. Alles gebeurd in uw eigen tempo. Dit kan echter ook direct een nadeel vormen, want u heeft misschien niet altijd tijd om aan het zwembad te werken. Wanneer u uw zwembad aan laat leggen, dan gebeurd dit binnen afzienbare tijd. Waar u bijvoorbeeld rekening mee dient te houden wanneer u een zwembad aan gaat leggen is of u een geheel bovengronds of een gedeeltelijk of geheel ingegraven zwembad wilt. Vervolgens dient u te kijken naar het soort zwembad dat u wilt, dus wat voor materiaal.

Sommige materialen kunnen direct in de grond worden geplaatst, voor andere materialen
dient eerst een betonlaag te worden gestort. Ook dient u te kijken naar filters en dergelijke die in uw zwembad geïnstalleerd moeten worden, en hoe de eventuele afvoer van water geregeld wordt. Op internet kunt u van alles vinden waar u rekening mee dient te houden en hoe u dit het beste aan kunt pakken. Let ook op eventuele vergunningen die u nodig heeft van de gemeente!

Wanneer u het toch zelf niet aandurft om uw zwembad te bouwen, of hier gewoon geen tijd
of zin voor heeft, dan kunt u een aannemer aannemen om de bouw van uw droomzwembad te realiseren. Het beste kunt u bij meerdere aannemers een offerte aanvragen en op basis van die offerte uw keuze maken voor een aannemer. U kijkt samen met de aannemer naar uw wensen, en de aannemer maakt aan de hand hier van een offerte voor u. Let wel op dat deze offerte vrijblijvend is, en dat u dus nergens aan vast zit. De aannemer kan ook een tekening voor u maken zodat u kunt zien hoe uw zwembad er dan uit komt te zien aan de hand van de door u geuite wensen. Ook kan de aannemer u advies geven over de benodigde vergunningen voor het bouwen van een zwembad.