Zwembad liften

Bent u slecht ter been en wilt u toch een zwembad? Speciale hulpmiddelen kunnen u hierbij helpen. Zwembadliften zijn er in alle soorten en maten. Met een zwembadlift kunt u makkelijker het zwembad in.

Zwembadliften kunt u gewoon kopen. U moet ze meestal wel speciaal installeren, dus is het handig een leverancier te kiezen die dit ook voor u doet. Meestal is dat wel inbegrepen bij de prijs. U kunt online bij verschillende leveranciers kijken over wat er mogelijk is.

Er zijn speciale liften die rijdbaar en mobiel zijn. Dat is vooral ook handig voor buitenzwembaden. Daarnaast zijn er zwembadliften die vastzitten op een plek. U rijdt ernaar heen in de rolstoel, maakt de overstap naar de stoel van de zwembadlift en de begeleider heist u zo het zwembad in.

Maar er zijn ook speciale plafond-liften waarbij het zelfs mogelijk is om zelfstandig de lift te gebruiken. Die zijn er voor de binnenzwembaden. Voor meer informatie over zwembadliften kijkt u ook op deze website over trapliften. Die heeft ook een artikel over zwembadliften.