Stalen zwembaden

In de Verenigde Staten zijn ze al tientallen jaren mateloos populair: de stalen zwembaden. Een zwembad dat gemaakt is van staal heeft een stabiele constructie. U kunt deze zwembaden zowel geheel bovengronds plaatsen, maar ook geheel of deels ingraven is een optie met het stalen zwembad. U dient er wel op te letten dat niet elk stalen zwembad kan worden ingegraven. Informeer dus altijd vooraf hiernaar voordat u het zwembad aanschaft en ingraaft.

Het plaatsen van een stalen zwembad is heel erg eenvoudig. U graaft een kuil die net iets groter is dan de afmetingen van het zwembad dat u gekocht heeft of nog gaat kopen. De bodem van deze kuil moet egaal worden gemaakt en losse stukken grond moeten goed worden aangetrild zodat verzakkingen worden voorkomen. Vervolgens kunt u het zwembad gaan plaatsen.

Een nadeel van een ingegraven stalen zwembad is natuurlijk dat u deze nadien niet meer zo makkelijk kunt verplaatsen. Dan zou u het hele zwembad uit moeten graven en weer opnieuw in moeten graven. Daarom dient u er wel voor te zorgen dat u van te voren goed bepaald waar het zwembad moet komen. Wilt u het zwembad op de plek waar er tussen twee en vier ’s middags schaduw is? Kijk dan eens waar de schaduw zich bevindt op dat tijdstip. Zo kunt u naar aanleiding van al uw eisen en wensen bekijken wat de meest optimale plek is om uw zwembad te plaatsen.

De prijzen van stalen zwembaden variëren, maar vaak beginnen ze bij een paar honderd euro tot een paar duizend euro. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van uw wensen en de afmetingen van het zwembad dat u wilt kopen.