Aanleg van een rond zwembad

Het is erg leuk om een rond zwembad in de tuin te hebben, maar hoe zit het precies met de aanleg hiervan? Je kunt een zwembad eigenlijk het beste laten plaatsen door een professioneel bedrijf. Maar de echte doe-het-zelvers kunnen natuurlijk ook zelf een zwembad aanleggen. Hieronder staan bruikbare tips.

Zelf aanleggen of door bedrijf?

Het is natuurlijk het meest handig om een zwembad door een bedrijf te laten plaatsen omdat vakkundige bedrijven precies weten wat ze moeten doen om jou een duurzaam en kwalitatief hoogstaand rond zwembad in de tuin te geven. Ze weten hoe ze je zwembad het beste kunnen aanleggen. Als je zelf een zwembad wil aanleggen, dan is het handig om enkele tips te onthouden. Hieronder vind je in het klein hoe je je eigen zwembad aanlegt.

Stappen aanleggen rond zwembad

Je begint met de grondwerkzaamheden. Hier zul je een gat moeten graven van 100 tot 120 centimeter. Dit kun je doen met een graafmachine. Lees je wel goed in over hoe je dit precies kunt uitvoeren. Het is namelijk niet zomaar een klus en het vergt precisie. Als de ondergrond vlak is, dan kun je er een betonvloer op plaatsen ( van ongeveer 15 centimeter dik). Daarnaast maak je de vloer volledig waterpas en glad. Nu is je vloer in principe voor het grootste deel af.

De muren kun je daarna voorzien van beton(blokken). Deze blokken houden het water goed tegen en houden het zwembad goed ‘in shape’. Aan de binnenkant van de betonblokken plaats je isolatieplaten. Dan zijn er nog meer zaken die komen kijken bij het aanleggen van een zwembad. Bijvoorbeeld de het plaatsen van randtegels, inbouwdelen en het aanleggen van je PVC-leidingen. Ook moet de grond nog sterker worden gemaakt.

Vraag advies

Het is in het klein hoe je een rond zwembad aanlegt. Denk je dergelijke werkzaamheden zelf uit te kunnen voeren, dan moet je het natuurlijk doen. Wel loont het om er in ieder geval met een kundig iemand over te gaan praten. Lees je goed in de materie in en vraag een professional om tips en advies. Zo verklein je de kans dat je straks in een imperfect rond zwembad zult zwemmen.